Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Промовисане две нове класе полазника Центра за основну полицијску обуку

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао промоцији 31. и 32. класе полазника Центра за основну полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Најбољима су том приликом, у Сремској Каменици, уручене награде за високе оцене које су стекли завршетком обуке у Центру.
Фото: Град Нови Сад

Догађају је присуствовао заједно са изаслаником председника Републике Србије Милорадом Вељовићем, потпредседником Владе и министром одбране Милошем Вучевићем, министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем и председником Покрајинске владе Игором Мировићем

„Честитам на успешном завршетку образовања у Центру за основну полицијску обуку полазницима 31. и 32. класе. Ова установа изнедрила је бројне генерације добро обучених кадрова који су даље допринели да наша Полиција данас ради свој посао на најпрофесионалнији начин – рекао је Ђурић обративши се полазницима и додао – Нека храброст, част, као и знање које сте стекли, буду водиље у вашем будућем службовању. Град Нови Сад, биће уз вас на том путу као поуздан партнер, као пријатељ. Свесни смо да само заједно можемо наш град да чинимо безбедним за живот наше деце, за све Новосађане, за све оне који посете наш Град. Уверен сам да ћете оправдати указано поверење, и да ћете ваше образовање користити само за добробит наше земље, нашег Новог Сада. Боја заставе Новог Сада је нешто светлије нијансе плаве боје од ваше униформе, али смо ми једно плаво, један тим са истим циљем за нашу земљу. Служите поштено и одано својој земљи и будите поносни на униформу коју носите“, рекао је Милан Ђурић.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић, честитао је завршетак школовања полицајцима и рекао да је поносан док их гледа како стоје у строју као један.
Фото: Град Нови Сад

„Бити припадник Министарства унутрашњих послова је част и захтева истрајност. Од 2007. године до данас, Центар је увео 7051 полицајца у ову професију, а покрећемо процедуру да поново успоставимо средњошколски систем образовања за полицајце. То је улагање у будућност, а циљ нам је да се сваки грађанин осећа безбедно“, рекао је Гашић.

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић обратио се полазницима истакавши да сада ступају на веома одговорне и важне дужности, које ће обављати у општем интересу високо професионално, максимално одговорно и у складу са законом. У име свих полазника ЦОПО, обратио се Милан Станковић.

„Наше старешине су нам одржале најважнију лекцију, а то је да смо ми, полазници, највећа подршка једни другима и да су поред учења и усавршавања, најважији колективни дух и солидарност“, рекао је Станковић.

U Novom Sadu bez naplate parkiranja za praznike

Преузмите андроид апликацију.