Почетна > Бизнис
Бизнис

Промет на Београдској берзи 1,27 милијарди динара

Већина акција којима је јуче трговано на домаћем тржишту капитала опоравила се од ранијих губитака, док је Нафтна индустрија Србије забележила још један велики пад, тако да су индекси Београдске берзе закључени са мешовитим резултатима.
Фото: Unsplash/ Executium

Велико интересовање инвеститора владало је за динарским државним обвезницама, које су допринеле да укупан промет на Берзи достигне високих 1,27 милијарди динара (око 10,8 милиона евра).

Индекс BELEX 15 се спустио за додатних 0,1 посто на 833,42 поена, док је BELEXline ојачао за 0,3 процента на 1.718,42 поена.

Нафтна индустрија Србије се нашла на челу листе губитника с падом цене од 3,8 одсто на 575 динара, али је истовремено остварила највећи промет од непуних 4,4 милиона динара.

Горњомилановачки Металац је такође закључио трговање у минусу од 1,6 процената на 1.771 динар по акцији, уз реализацију од 0,4 милиона динара, а у истом износу су истрговане и акције Аеродрома „Никола Тесла“, које су узлетеле за 2,7 посто на 1.150 динара.

На МТП тржишту је доминирало новосадско предузеће Ревност, за хигијенске и услуге обезбеђења, које је скочило за 3,5 одсто на 14.955 динара, а испрометовано је за 6,4 милиона динара.

Предузеће за пољопривредну производњу Фекетић из Сомбора се задржало на ценовном нивоу од 2.800 динара, уз промет нешто мањи од 1,3 милиона динара.

Учешће страних инвеститора на јучерашњем трговању на тржишту акција било је занемарљиво.

Четири серије државних динарских обвезница забележиле су укупан промет од 1,25 милијарди динара, при чему је највећи износ, од 0,5 милиона динара, имала обвезница серије RSO20197 с роком доспећа у мају ове године.


Visok promet akcija NIS-a, indeksi nastavili silazni trend

Преузмите андроид апликацију.