Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Пројекција филма „Тајни живот дрвећа” 29. јула на Штранду

Пројекције филма „Тајни живот дрвећа” одржаће се у пет градова – Сремски Карловци, Нови Сад, Ириг, Каћ и Футог, од 23. јула до 20. августа. Филм се приказује у оквиру пројекта „Зелени биоскоп” који припада програмском луку Дунавско море, при чему су новосадске пројекције део „Павиљона на Штранду”.
Фото: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs
Распоред пројекција:

29. јул / Нови Сад – Штранд
6. август / Ириг
13. август / Каћ
20. август / Футог

Све пројекције почињу у 21 час, а улаз је слободан.

Данас читава планета говори о животној средини и екологији, али често заборавља да прво саслуша саму природу. Петер Волебен, аутор бестселера „Тајни живот дрвећа, путује са једног континента на други како би открио и описао тајни свет шума. Модел који регулише живот дрвец́а и биљака, осветљен гвозденим правилом солидарности и кохезије, кључ је свести која се не може даље одлагати.

Волебен је путовао у Шведску да види најстарија стабла на свету, посетио је фабрике у Ванкуверу које истражују нове приступе очувању животне средине и придружио се демонстрацијама еколошких активиста свуда.

Судбина човека и његовог опстанка на Земљи је уско повезана са добрим здрављем великих шума и време да се о њима бринемо је управо сада.

У последњих неколико година грађани и грађанке на глобалном нивоу, у све већем броју, почињу да скрећу пажњу на угрожено право на живљење у здравој животној средини.

Због важности и актуелности теме, као и због мапираног проблема, да грађани и грађанке Србије немају довољно развијену еколошку свест, тим „Слободне зоне” креирао је пројекат „Зелени биоскоп”.

Пројекат је настао са намером да споји филм и екологију у борби за боље схватање и очување природе која нас окружује.

„Зелени биоскоп” има циљ да тргове градова претвори у узбудљива места прослављајући годину у којој Нови Сад и Зона 21 представљају епицентар културног живота у Европи.

„Paviljon na Štrandu“ program za 29. jul

Преузмите андроид апликацију.