Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Пројекат за младе „Информација-Мотивација-Знање“ сутра у Новом Саду

Информација-Мотивација-Знање назив је пројекта који под покровитељством Министарства омладине и спорта реализује удружење Асистент у Новом Саду са партнерима. Пројекат је покренут у мају како би се са младима разговарало о битним темама међу којима су здрав начин живота и безбедност у саобраћају.
Фото: Информација – Мотивација – Знање

Предавања у оквиру пројекта до сада су одржана у Темерину, Инђији, Кули, а сутра ће бити организована и у новосадској средњој школи „MC Vision Academy“.

Ученици ће имати могућности да присуствују предавањима о здравим стиловима живота, опасности на интернету и безбедности у саобраћају.

Након теоријског дела предавања уследиће и практични део, а млади ће моћи да ураде процену своје телесне тежине, а потом разговарају са стручњацима како и на који начин да побољшају своје здравље.

Када је реч о предавању у вези са безбедношћу у саобраћају, ученици ће након теоријског дела присуствовати симулацији вожње са пијаним наочарима, каже Даниела Игњатић из удружења Асистент.

Предавања су организована на основу истраживања спроведеног како би се чуо глас младих о томе које их теме највише занимају додаје Данијела Игњатић и каже да су млади заинтересовани и желе да се укључе. Предложили су нам и неке нове активности.

Пројекат Информација-Мотивација-Знање траје до новембра, а планирано је још неколико предавања како би се младима промовисали здрави начини живота.

Promovisani novi doktori nauka sa šest fakulteta UNS-a

Преузмите андроид апликацију.