Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Програми Галерије Матице српске за ову недељу

У оквиру пратећег програма изложбе Поклон-збирка Драгише Брашована у петак, 18. августа у 19.00 сати одржаће се предавање Љиљане Лазић, музејске саветнице Музеја града Новог Сада Новосадски грађански ентеријери крајем XИX и почетком XX века.
Фото: уступљена фотографија

У оквиру манифестације Лето на Тргу галерија 2023 у четвртак, 17. августа у 21.00 сат у врту Галерије ликовне уметности поклон-збирка Рајка Мамузића одржаће се путописно предавање Дарјуша Самиија Јерменија – живи сусрет са древном културом.

Фото: Промо

Музејски саветник Музеја Војводине Дарјуш Самии ће кроз своје излагање повести публику на несвакидашње путовање у Јерменију. Ова земља је позната по својим прелепим пејзажима, кухињи, култури и историји. Јерменија је била прва држава која је званично прихватила хришћанство и у њој је могуће обићи неке од најстаријих цркава и манастира на свету. У главном граду Јеревану налази се јединствен музеј посвећен рукописним књигама из целог света, пијаца Вернисаж, Катедрала Св. Григорија Просветитеља, Плава џамија, као и споменици из периода Совјетског савеза, док је на ободу града сахрањен истакнути режисер Сергеј Параџанов.

Током викенда публику очекују кустоска вођења кроз изложбу Поклон-збирка Драгише Брашована у 13.00 и 17.00 сати.

За све информације можете се обратити Милици Милошевић на број телефона 069 110 30 06.

Koncert „Muzika pripada svima“ u klubu Tribina mladih, 17. avgusta

Преузмите андроид апликацију.