Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Програм Змајевих дечјих игара у новосадским културним станицама

НОВИ САД – Мрежа културних станица, покренута у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“, ове године биће локација за део програма 64. Јунског фестивала Змајевих дечјих игара који ће трајати од 21. до 27. јуна у Новом Саду и околним местима.
Фото: PrtSc/Змајеве дечије игре

Уз овогодишњи слоган „Речи су дрвета, од њих шума бива!“, Змајеве дечије игре традиционално у јуну стављају акценат на дечје и стваралаштво за децу и младе, а овог пута то ће бити презентовано и у три културне станице – Руменка, Буковац и Млин.

У Културној станици Руменка, 21. јуна, са почетком у 14 часова, биће реализована дечија опера „Пчелица Дана“, у извођењу Удружења уметника „Високо C“, а компоновао ју је Петар Јовановић. Ова представа, настала 1987. године, интересантан је спој музике и позоришне уметности и намењена је деци узраста од 2 до 9 година. Због ограниченог броја места, неопходне су пријаве на мејл адресу: kulturnicentarrumenka@gmail.com или на број телефона: 0216216297.

Сутрадан, 22. јуна, од 17 сати, Удружење уметника „Високо C“ извешће још једну дечију оперу „Црвенкапа“, али у Културној станици Буковац.

У среду, 23. јула, у Културној станици Млин, од 19 часова, биће изведена едукативна представа у жанру комедије „Бајка о бојама“.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.