Почетна > Србија
Србија

Проглашена ванредна ситуцаија на делу Општине Пожега

Ванредна ситуација проглашена је данас због невремена на делу територије Општине Пожега у месним заједницама Отањ, Јелен До, Попратиште, Тучково, Засеље и Врањани, саопштено је вечерас из МУП-а.
Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије

Невреме је током дана захватило већи део Србије, а на снази је и даље ванредна ситуација која је у петак проглашена због последица великих падавина на делу територије града Ужица у местима Каран, Рибашевина, Луново Село, Трнава и Гостиница.

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП, укупно 95 ватрогасаца-спасилаца са 47 возила, 34 пумпе за испумпавање воде и осам припадника Специјалистичког тима за спасавање и рад на води са три возила и два чамца ангажовани су од петка на евакуацији грађана, црпљењу воде и гашењу пожара који су изазвани ударом грома.

На територији захваћеној временским непогодама данас је евакуисано двоје деце у Футогу што је укупно 12 евакуисаних лица од почетка падавина у петак – осам особа у Граду Ужице и Општина Косјерић, једно лице у Граду Чачак и једно лице у Општини Ивањица.

Током данашњег дана и у петак, на територијима захваћеним временским непогодама, било је укупно 29 интервенција црпљења воде у Ужицу, Чачку, Ваљеву, Крагујевцу, Нови Саду, Јагодини и Краљеву.

Нормализовано је снабдевање електричном енергијом на територији Општине Ивањица.

Путни правци у Златиборском округу су већином оспособљени.

Због одрона на путу Љубовија-Пецка саобраћај се и даље одвија једном траком, а надлежне службе су на терену.

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица су на терену и наставиће са превентивним обиласцима терена и критичних тачака на угроженим подручјима, додају из МУП-а.

Linta: Priština u kontinuitetu sprovodi teror nad srpskim narodom na AP Kosovu i Metohiji

 

Преузмите андроид апликацију.