Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Професионални кувар открива коју храну никад не би поручио за доставу из ресторана

Јаја, све што је поховано и пржено, као и оно што садржи премазе није најпаметнији избор.

Један професионални кувар је открио шта никада не би поручио за доставу из ресторана.

Фото: Pexels/Karolina Grabowska
Наћоси

Ово јело најлепше је да се једе одмах, јер је само тада то права ствар – комбинација хрскавог чипса и кремастог свежег прелива. Чак и најчвршћи чипс не може да издржи „тежину“ салсе, павлаке и пасуља током транспорта. Уместо свежег јела добићете нејестиву кашу.

Помфрит

Помфрит је најбоље јести одмах, након што је извађен из фритезе. Он има јако кратак рок трајања. Када га ставите у картонску кутију, престаје сва његова хрскавост која га чини укусним.

Јаја

Омлет и слична јела направљена од јаја нису добра за доставу. Уколико чекате на испоруку, ризикујете да добијете лепљиво јело које нико неће желети да окуси. Омлет најбоље спремите сами код куће и одмах га сервирајте.

Смути

Смути је најбоље да пијете одмах након што је извађен из блендера. Док ваше пиће стигне до вас може да се угреје и да буде неукусно за конзумирање.

Фото: Pexels/Polina Tankilevitch
Пржена храна

Све што је обложено мрвицама хлеба и што је пржено у дубоком уљу ће изгубити своју привлачну хрскаву спољашњост током доставе. Поховани качкаваљ може да вам стигне гњецав.

Супе са резанцима

Тестенина има ту каратеристику да упија течност, па ако вам нудле не одвоје од супе резанци ће упити супу и јело неће бити онакво како сте навикли.

Лосос

Лосос може да се прекува током транспорта. Ово важи за све што волите да једете тек припремљено, као што су бифтек и морски плодови. Преостала топлота заробљена у кутији са храном може да прекува ваш омиљени оброк.

Ananas ima najmoćniji enzim koji pomaže kod krvnih ugrušaka, ali izaziva neželjene posledice

Преузмите андроид апликацију.