Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Професионални фризери откривају: 4 једноставна корака до здраве и лепе косе

Ово је вероватно најефикаснији водич за негу косе који сте икада видели…
Фото: Pexels/Element digital

Стручњаци објашњавају који ће једноставни кораци и нове навике помоћи да квалитативно побољшате стање ваших коврча. И будите сигурни – они ће вам вратити бујну косу за прилично кратко време.

Ови једноставни кораци ће вам помоћи да повратите здрав изглед косе и лако ће постати навика.

Немојте сами преписивати дијететске суплементе и витамине

Стручњаци кажу да не можете пити витамине неконтролисано. Најчешће се знаци недостатка одређених елемената који су описани на интернету често поклапају, а појединци сами одлучују да им недостаје један, а заправо други витамин. Поред тога, не треба их узимати стално, већ на курсевима, узимајући паузу, а идеално, након завршетка уноса, урадите тестове и видите како су се индикатори променили. Имајте на уму да постоје физиолошки периоди губитка косе – пролеће и јесен.

Редовно шишајте крајеве косе

Сви серуми дају привремени ефекат, до првог прања и не више, али омогућавају коси да изгледа боље него без њих. Прво морате да се решите исцепљених крајева. Ово ће коси дати уреднији изглед, а она ће почети мање да се петља, боље пристаје и мање пуца. Тешко је отићи на фризуру када се борите за сваку длаку, али ако имате фину косу, ако је ошишате неколико центиметара, она ће изгледати гушће.

Замените чешаљ и тракице за косу

Задатак је да се при чешљању не оштете длаке. Определите се за дрвене чешљеве, који не дозвољавају електрификацију, не разбијају длаку, могу се безбедно користити на мокрој коси. Препоручују се и јапански чешљеви. Када се чешљају, стимулишу раст нове косе побољшавајући микроциркулацију у кожи главе. Ритуал – док перете, умасирајте таквим чешљем и добијете механичко пилинг власишта.

За губитак косе, не очекујте резултате од третмана у прва три месеца

За око три месеца приметити прве промене. За рестаурацију косе најчешће се изводи мезотерапија. Лекари раде процедуре према следећој шеми: три до четири поступка мезотерапије са интервалом од недељу дана, затим једна плазма терапија – ради се једном месечно, па се понавља. Ако постоје додатни проблеми са косом, који отежавају исхрану косе, она постаје ломљива, лекар бира посебне терапеутске шампоне, балзаме.

Преузмите андроид апликацију.