Почетна > Свет
Свет

Продаје се село у Шпанији за 260.000 евра – има 44 куће, школу и хотел (ВИДЕО)

Село у близини града Замора на северозападу Шпаније, које има 44 куће, цркву, школу, хотел, бар, па чак и некадашњу касарну жандармерије продаје се за 260.000 евра, јавља Анадолија.

Проблем празних села у Шпанији последњих година посебно је порастао, а неретко се могу видети огласи о продаји десетина кућа, као и целих села.

Интернет страница „Идеалиста“, која пружа услуге некретнина, објавила је да је село Салто де Кастро у граду Замора, у близини португалске границе, стављено на продају.

У селу постоје 44 куће, црква, школа, хотел, бар, стари базен, спортски комплекс, па чак и стара жандармеријска касарна.

Како се наводи у огласу, село је постало пусто због селидбе њених становника у градска подручја.

Из агенције за некретнине, која заступа власнике имања у селу, рекли су да је неколико стотина људи већ погледало оглас о селу које се продаје за 260.000 евра.

Како су истакли, примили су многе позиве, а за куповину села су посебно заинтересовани Шпанци, Португалци и Енглези.

У близини села налази се парк природе који је изграђен 1950-их година због старе хидроелектране, а број становника се постепено смањивао након затварања електране 1989. године.

Електрана је почетком 2000-их продата инвеститору за потребе изградње туристичког комплекса, али пројекат никада није реализован.

Наведено је да подузетници који купе село могу да инвестирају и у сеоски туризам.

Maglaj: Policija ubila divlju svinju koja je uznemirila ljude (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.