Кувано вино је свакако једно од омиљених зимских пића. И док обично кувамо црно вино и ароматизирамо га разним додацима, бело је помало занемарено, и то без разлога, јер ова светлија варијанта има мање калорија и подједнако је укусна.
Бело вино се одлично слаже са наранџом, тако да је његов главни додатак.
Наравно, неизбежни каранфилић даје онај посебан, карактеристичан мирис, док је капљица коњака право освежење у овој варијанти.
Састојци:
- 1 литар белог вина
- пола литра воде
- три поморанџе
- шећер (количина по жељи)
- кашика јаворовог сирупа
- цимет
- 6-8 каранфилића
- коњак
Припрема:
Исцедите сок од поморанџе и помешајте га са вином, па додајте све остале састојке. Након што вино проври, смањите ватру и кувајте још 15 минута. Украсите кришком поморанџе.
Преузмите андроид апликацију.