Почетна > Србија
Србија

Признања СУБНОР-а Министарству одбране и Војсци Србије

 Савез удружења бораца народноослободилачких ратова (СУБНОР) Србије доделио је Плакету СУБНОР-а Србије потпредседнику Владе и министру одбране Милошу Вучевићу.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

На данашњој свечаности поводом 80 година од формирања партизанских дивизија и бригада Народноослободилачке Војске Југославије, која је одржана у Дому Војске Србије у Београду, Плакету СУБНОР-а у име министра одбране примио је начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Драган Милковић.

На свечаности додељене су и медаље борца начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и ратним командантима херојских бригада Војске Југославије и Министарства унутрашњих послова.

Медаље борца, највише борачко признање СУБНОР-а Србије, додељене су за изузетан допринос у одбрани отаџбине од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године.
У име генерала Мојсиловића медаљу је примио начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Саво Иришкић, а ово признање је додељено и ратним командантима 126. бригаде ВОЈИН, 250. ракетне бригаде ПВО, 63. падобранске бригаде, 37, 125. и 549. моторизоване бригаде.

Данас су уручене и захвалнице начелнику Управе за односе са јавношћу пуковнику др Михаилу Зоговићу и начелнику Управе за традицију, стандард и ветеране пуковнику Драгану Милковићу, као и посебна признања припадницима Министарства одбране и Војске Србије, за помоћ у реализацији активности ове организације.

Vučević: Trebalo bi razgovarati o vraćanju služenja vojnog roka

Преузмите андроид апликацију.