Почетна > Свет
Свет

Привредна агенција Беча за климатске пројекте

У оквиру интернационалног конкурса „Zero Emission Cities“ Привредна агенција Беча ће издвојити три милиона евра за подршку климатским пројектима у граду.
Фото: Pixabay/ejaugsburg

Свако предузеће или стартап који спроводи пројекте са активним доприносом заштити климе у Бечу може да учествује у конкурсу.

Вредности појединачних пројеката износе од 50.000 до 500.000 евра. Конкурс се односи на истраживачке и развојне пројекте широког спектра, од идеја за смањење емисије штетних гасова, до мера за прилагођавање климатским променама у граду или дигиталних решења са позитивним утицајем на климу. Научне институције такође могу бити партнери на пројектима.

У циљу подршке женском предузетништву пројекти које воде жене добиће додатних 10.000 евра, а пројекти који су резултат сарадње могу обезбедити повећање стопе финансиарања за предузећа у вредности од 15 одсто. Страна предузећа која отворе фирме у Бечу могу остварити додатних 5.000 евра финансијске подршке.

„Позивам сва еколошки оријентисана предузећа да предају своје пројекте за заштиту климе. Како би спречили последице климатских промена у градовима потребне су нам нове идеје. Беч нуди узбудљиво окружење за браншу, али и могућност да се пројекти реализују у сарадњи са градом и његовим институцијама“, изјавио је Петер Ханке, члан градског већа задужен за привреду.

Рок за предају пројеката је 25. јул 2022. године.

Beč ponovo poneo titulu grada u kome su najbolji uslovi za život

 

Преузмите андроид апликацију.