Почетна > Србија
Србија

Приштинске власти хоће да протерају Србе са севера

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да приштинске власти хоће да протерају Србе са севера Косова и да је јасно ко их подржава у тим ратнохушкачким пословима.
Фото: Pixabay/Leonhard Niederwimmer

Председник је то казао реагујући на вест да је председница такозваног Косова Вљоса Османи позвала политичке субјекте да одреде датум ванредних избора за градоначлнике четри општине на северу КиМ.

„Они тиме само хоће да нам кажу да хоће да протерају српски народ са севера. Шта тиме хоће да ураде? На тим изборима не може да учествује више од 1.500 људи таман онолико колико има Албанаца, Бошњака и довешће својих сто или две стотине Срба које плаћају неке претходно поменуте земље и Албанци. Тако да остали неће изаћи и за Србе то неће да важи“, рекао је Вучић.

Он је казао да приштинске власти показују да не желе Србе у свом систему.

„Желе да их протерају са Косова и Метохије. Неће Срби напуштати КиМ. Ово показује колика је жеља да изазову инциденте, немире, нереде, хаос, тако да јасно да се спремају за то и јасно је да их неко у тим одвратним, прљавим, ратнохушкачким пословима и те како подржава“, рекао је српски председник.

U Srbiji sutra pretežno oblačno, do 15 stepeni

 

 

Преузмите андроид апликацију.