Почетна > Нови Сад
Нови Сад Остали спортови

Припреме за Тур де Фрушка у пуном јеку

Од 20. до 22. маја на Фрушкој гори ће бити одржан један од најзначајнијих бициклистичких догађаја ове године у нашој земљи под називом Тур де Фрушка.
Фото: Pixabay/jackmac34

Најспремнији бициклисти возиће маратонску трку у планинском бициклизму дугу 58 километара.

Средња дистанца износиће 38 километара, док је за оне нешто мање спремније такмичаре припремљена стаза малог маратона од 15 километара.

Новина на овим просторима је и трка на електричним бициклима дуга 15 километара и она ће носити назив Велика награда Врдника.

За љубитеље трчања спремна је стаза дуга 15 километара, док ће за најмлађе такмичаре бити организована трка са гуралицама и дечији полигон.

Скуп и стартно место такмичења биће Врдник и прелеп туристички комплекс Врдничка Кула.

„У забавном програму посетиоци ће моћи да уживају у ноћном базару, на којем ће се представити многобројни излагачи са аутентичним домаћим производима из овог краја Србије, а припремљен је и сјајан музички програм“, истакао је Иван Стевић, промотер манифестације Тур де Фрушка и четвороструки Олимпијац Србије у бициклизму.

Поред Покрајинске Владе, организацију су подржали и Покрајински секретаријат за омладину и спорт, град Нови Сад, општина Ириг и Национални парк Фрушка гора.

Пријаве за прво издање манифестације Тур де Фрушка су и даље у току, а сви заинтересовани могу се пријавити путем линка.


Od sutra prodaja ulaznica za derbi Vojvodine i Zvezde

Преузмите андроид апликацију.