Почетна > Свет
Свет

Припреме Украјине за офанзиву на Донбас у завршној фази

Обавештајни подаци Луганске Народне Републике (ЛНР) сугеришу да су припреме украјинске војске за офанзиву у Донбасу ушле у завршну фазу, саопштио је данас портпарол Народне милиције ЛНР Иван Филипоненко.
Фото: Танјуг/AP Photo/Mykola Tymćenko

““Према нашим обавештајним подацима, украјинско руководство подстакнуто западним покровитељима ради на припремама за отпочињање агресије у Донбасу против народних република. Припреме украјинских оружаних снага за офанзиву на Донбас ушле су у завршну фазу“, рекао је портпарол на конференцији за новинаре, преноси ТАС С.

Он је додао да оружане формације Северне групе армија украјинских оружаних снага попуњавају залихе и спроводе интензивну борбену обуку са људством.

Наведено је и да о припремама украјинске војске за офанзиву у Донбасу сведоче и обавештајни подаци који указују да је велики део противтенковских ракетних система које је Украјина добила од западних земаља већ испоручен на линију ангажовања.

Обавештајне службе Кијева, уз подршку Запада, планирају медијску кампању у којој ће оптужити републике Донбаса и Русију за агресију на Украјину, нагласио је портпарол самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР).

„Наше обавештајне службе су успеле да дођу до поузданих података о успостављању посебне информативне кампање шифрованог назива ‘‘Chrushing Sword“ од стране кијевских специјалних служби, уз подршку Запада,а Украјинска војна команда почела је да спроводи прву фазу ове кампање““, изјавио је Филипоненко.

Он је рекао и да су се први монтирани видео снимци са наводним пребезима из народне милиције ЛНР већ појавили на Интернету.

Zaharova: Zapad da ne šalje oružje Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.