Почетна > Србија
Србија

Припреме пешадијске чете за мировну операцију у Либану

У оквиру свеобухватних припрема за ангажовање у мировној операцији Уједињених нација у Либану, пешадијска чета из састава Четврте бригаде копнене војске пролази интензивну обуку на полигону „Боровац“ и у бази „Југ“.
либану
Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије

Реч је о првом делу вишемесечног обучавања које има за циљ достизање захтеваног нивоа обучености и интероперабилности јединице за реализацију задатака у међународном окружењу и успешно ангажовање на очувању мира у овој блискоисточној земљи.

Програмом је предвиђено да припадници пешадијске чете савладају садржаје из тактичке, ватрене, санитетске и физичке обуке, оспособе се за руковање средствима телекомуникација и стекну теоријска знања о међународном хуманитарном праву и правилима ангажовања и понашања у мултинационалној операцији.

На крају овог периода обуке пешадијску чету очекује тактичка вежба, на којој ће бити проверена спремност јединице за ангажовање у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Војска Србије у овој мировној мисији ангажује јединицу ранга пешадијске чете од 2013. године, а тренутно се у зони операције налазе и наши штабни официри, вод за заштиту снага и елемент националне подршке.

Vučić: Izvanredno izvedena vežba MUP-a „Gruža 2022“

Преузмите андроид апликацију.