Почетна > Србија
Србија

Припадници Војске Србије најбољи српски такмичари на Београдском маратону

Најуспешнији домаћи такмичари у мушкој конкуренцији на 35. Београдском маратону, одржаном данас у престоници, били су потпуковник Ненад Милосављевић из Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба Војске Србије и водник Ђуро Борбељ из Прве бригаде Копнене војске.
БЕОГРАДСКОМ
Фото: Танјуг/Даримир Банда

Потпуковник Милосављевић је у укупном пласману заузео шесто место у трци на 42 километра, док је водник Борбељ на циљ полумаратона стигао четврти са 12 секунди заостатка за освајачем бронзане медаље и четири минута заостатка за победником, саопштило је Министарство одбране.

„Резултат припадника Војске Србије на најмасовнијем спортском такмичењу у нашој земљи говори о високом нивоу физичке спремности и пожртвовања будући да су и Милосављевић и Борбељ иза себе оставили и бројне професионалне атлетичаре“, поручују из министарства.

На овогодишњем Београдском маратону, у тркама на 42 и 21 километар, учествовало је готово 170 припадника Министарства одбране и Војске Србије, док је више од 150 кадета и ученика војних школа помагало у организацији дежурајући на окрепним станицама дуж такмичарске стазе.

Obeležene tri decenije od formiranja Vojske RS

Преузмите андроид апликацију.