Почетна > Свет
Свет

Принц Чарлс примио милион фунти од породице Осаме бин Ладена

Британски принц Чарлс је од породице вође Ал Каиде Осаме бин Ладена прихватио донацију од милион фунти за свој добротворни рад, упркос противљењу својих саветника, пише Сандеј тајмс.
Фото: Wikimedia Commons/LindG 27

Принц Чарлс је, како се наводи, примио новац од Бакира бин Ладена, тада главе породице Бин Ладен и његовог брата Шафика који су полубраћа Осаме бин Ладен, преносе британски медији.

Договор о донацији постигнут је на приватном састанку принца Чарлса и Бакира бин Ладен у резиденцији британског принца 30. октобра 2013. године, односно две године након убиства Осаме бин Ладена у акцији америчких снага у Пакистану.

Томе су се противили саветници принца Чарлса који су од њега тражили да врати новац упозоривши га да би то нанело штету краљевској породици и изазвало негативне реакције у јавности, пише Дејли Мејл.

Са друге стране, извори блиски принцу тврде да су одлуку о прихватању донације за Добротворни фонд принца од Велса донели искључиво повериоци.

Напомиње се да нема индиција да су Бакир или Шафик бин Ладен спонзорисали или били умешани у било какве терористичке активности.

Повезани су са Осамом преко свог оца Мохамеда бин Авада, јеменског милијардера који је новац зарадио у грађевинском послу пре погибије у авионској несрећи 1967. године. Породица се дистанцирала од Осаме бин Ладена, али су увек због родбинских веза повезивани са њим.

Napad na predsednika Gvatemale, nije povređen

Преузмите андроид апликацију.