Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Пријаве за упис на ФТН у другом конкурсном року 1. и 2. септембра

Факултет техничких наука у Новом Саду расписао је Конкурс за упис студената у I годину основних академских и основних струковних студија на студијским програмима на којима је након првог уписног рока остало слободних места.
упис
Фото: Градске инфо

У другом уписном року бруцошима је на располагању укупно 283 места. За упис на основне академске студије слободно је 199 места и то 30 буџетских и 169 самофинансирајућих.

Највећи број слободних буџетских места је на студијском програму Енергетика и процесна техника и то 14 места, на Инжењерству заштите животне средине девет, на студијском програму Управљање ризиком од катастрофалних догађаја и пожара пет, а на Поштанском саобраћају и телекомуникацијама и Чисте енергетске технологије по једно место.

За упис на основне струковне студије на овом факултету, може се уписати укупно 84 студента, од којих ће 20 имати буџетски статус а 64 студента самофинансирајући статус.

Пријава кандидата на конкурс се врши 1. и 2. септембра. Пријава се врши електронски, путем сервиса за пријем кандидата у 13 часова. Пријава у просторијама Факултета од 08:00 – 13:00 часова.

Пријемни испит биће одржан 5. септембра, а прелиминарни резултати биће објављени 5. септембра до 20 часова.

Објављивање коначних ранг листи Конкурсом је предвиђено за 07. септембар до 20:00 часова.

Детаљне информације о другом уписном року на Факултету техничких наука у Новом Саду можете погледати страници факултета.

У првом уписном року школске 2022/23. године на неки од укупно 29 студијских програма основних студија ФТН-а пријавило се 3.020 кандидата.

Након завршетка полагања пријемног испита, 2.397 бруцоша је одлучило да упише Факултет техничких наука у Новом Саду.

Ове године 52 бруцоша више је одлучило да упише овај факултет у односу на прошлу годину.

Ove godine najveći broj upisanih brucoša na Fakultetu tehničkih nauka

Преузмите андроид апликацију.