Почетна > Бизнис
Бизнис

Пријава за замену столарије од августа

У Краљеву су данас потписани уговори са 67 локалних самоуправа у којим почиње реализација пројеката унапређења енергетске ефикасности.
Фото: Pixabay/StockSnap

Државни секретар у Министарству рударства и енергетике, Зоран Лакићевић каже да ће они омогућити да се унапреди енергетска ефикасност у 10.000 домаћинстава у Србији.

„Грађани ће моћи од августа да конкуришу за издвојена финансијска средства док ће у јулу бити расписан позив за фирме које ће изводити радове“, рекао је Лакићевић

Како је саопштило Министарство, Лакићевић је поводом критеријума које грађани морају да испуне приликом пријављивања на јавне позиве, рекао да постоји правилник о рангирању грађана.

Прецизирао је да је Министарство рударства и енергетике доставило локалним самоуправама правилник за рангирање грађана пријављених на јавне позиве и фирме које ће изводити радове.

„Након предаје формулара, комисије ће изаћи на терен и извршити процену радова. Ако све буде у реду, утврдиће се ранг листа“, казао је Лакићевић.

Напоменуо је да Министарство рударства и енергетике и локалне самоуправе обезбеђују 50 одсто трошкова, док другу половину финансирају сами грађани.

Државни секретар је истакао да исти критеријуми важе за зграде које ће морати да обезбеде сагласност стамбене заједнице, односно половине станара, ако желе да се пријаве на јавни позив.

Додао је да није потребна одлука стамбене заједнице уколико грађани желе да ураде само прозоре у својим становима.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.