Почетна > Србија
Србија

Пријава за ваучере од 15.000 динара од сутра у поштама

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је да ће грађани од сутра у свим поштама у Србији моћи да се пријаве за ваучер од 15.000 динара за одмор у Србији, а они су који су почетком године добили ваучер од 5.000 динара моћи ће, такође, да се пријаве како би добили разлику од 10.000 динара.
Фото: PrtSc/Arhiva Snimaka/YouTube

Матић је за РТС објаснила да је рок да се искористе ваучери 31. октобар, те напомиње да је минимум пет ноћења.

„То је нових 200.000 ваучера у вредности од 15.000 динара. Осим наших грађана, позвала бих и угоститеље да се пријаве. До сада смо на листи имали више од 2.700 угоститељских објеката”, рекла је министарка Матић.

Према њеним речима, осим ових 200.000 ваучера у износу од 15.000 динара, грађани који су већ искористили своје право и добили ваучере почетком године у износу од 5.000 динара имаће право да аплицирају поново за разлику од 10.000 динара.

„То не улази у овај број од 200.000 ваучера”, нагласила је министарка, преноси Танјуг.

Држава је обезбедила три милијарди динара за нових 200.000 ваучера за пензионере, незапослене, студенте и оне који зарађују мање од 70.000 динара.

„Осим ових 200.000 ваучера у износу од 15.000 динара, грађани који су већ искористили своје право и добили ваучере почетком године у износу од 5.000 динара имаће право да аплицирају поново за разлику од 10.000 динара. То не улази у овај број од 200.000 ваучера”, нагласила је министарка.

Говорећи о процедури пријаве, Матићева је навела да је грађанима потребна и резервација код угоститеља код којег желе да проведу одмор, као и да она зависи од тога да ли се пријављује студент, пензионер, незапослена особа.

Министарка каже и да се сваки године обара рекорд када је реч о брзини поделе ваучера, те да су најтраженије дестинације бање.

„Ово ће значити и грађанима, као и нашој домаћој туристичкој и угоститељској индустрији”, истиче Матићева.

Истакла је да је прошла година била рекордна када је реч о домаћем туризму.

„У време ковида које је било најтеже за сектор туризма и угоститељства, Влада је имала добре и избалансиране мере које су биле усмерене на мере подршке том сектору. То је дало резултате”, нагласила је Матићева.

Према њеним речима, исти тренд се наставља, а у овом тренутку преко 5,5 милиона ноћења је у Србији, а раст долазака страних туриста је преко 150 одсто. Наглашава да је Србија је постала регионално најтраженија дестинација, као и да је у светским оквирима постала интересантна локација.

Putnicima blokiranim u Frankfurtu ponuđen let za sutra

Преузмите андроид апликацију.