Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пријатеље бирамо сами: Ово су особе које су сваком потребне у животу

Стручњаци сматрају да постоје три типа људи којима би свако требало да буде окружен у животу.
Фото: Pexels/Belle co

Дружење са њима не мора да буде идилично, напротив, понекад је врло напорно, али, пре свега, поучно. Ево о којим особама је реч.

Ментор

То може да буде неко као што је члан породице, професор, пријатељ… Неко ко је вероватно старији и мудрији од вас, па ће своје животно искуство радо поделити са вама.

Такви људи могу да вас подстакну, подрже и инспиришу. То је однос ученика и учитеља, а корист од тога имаће углавном онај млађи.

Међутим, понекад и учитељ понешто научи од ученика. Ако у вашем окружењу још не постоји таква особа, наставите да радите на личном развоју, а она ће се појавити у правом тренутку.

Сродне душе

Када сретнете такве особе имаћете осећај као да их познајете целог живота. Неки их још називају породичним или племенским душама.

Фото: Pexels/Adrienn

Све то заправо значи исто – то су људи са којима се одлично разумете јер сте на истом духовном нивоу. Сродна душа не значи искључиво романтичан однос са супротним полом.

Када упознате такве људе одмах ћете осетити дубоку повезаност, биће вам пријатно у њиховом друштву и имаћете утисак као да сте срели некога кога дуго нисте видели.

Ваша супротност

Мада супротности могу да доведу до неслагања, таква особа се појављује у вашем животу како би вас обавестила шта треба да радите на свом путу или у одређеном тренутку, а поруке које вам ваша доноси нису „лепо упаковане“.

Неки такве људе зову противтежом. Особе које су супротност, даће вам снагу када сте слаби или обрнуто. С њима се можда нећете увек слагати, можда ћете често имати сасвим супротне ставове, али не схватите то лично.

Њихов задатак је да вам помогну да постанете најбоља верзија себе.

5 stvari koje treba uraditi pre nego što odete na odmor bez dece po prvi put

Преузмите андроид апликацију.