Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

„Превише сам патио, али на терену сам био најсрећнији“

Хуан Мартин дел Потро имао је емотивно вече иза себе, након одиграног последњег меча у каријери.
Фото: Танјуг/AP/Gustavo Garello

Он је поражен од земљака Федерика Делбониса после два сета, а то му је био први дуел након две и по године, током којих се опорављао од повреде колена.

„Уложио сам велики напор у претходне две и по године да се вратим. Немам довољно снаге да наставим“, рекао је Дел Потро и додао:

„Морао сам да одлучим да ли желим да наставим да покушавам и да изложим своје здравље опасности или да престанем због свакодневног живота. Затварам овај циклус, превише сам патио. Морам да ногу доведем у ред јер ми је тешко да живим овако.“

Требало је да након Буенос Ајреса наступи и у Рио де Жанеиру, али од тога неће бити ништа.

„Тениски терен је место где сам био најсрећнији. Сада морам да дам приоритет животу без болова. Тенис ће бити по страни да бих побољшао своје здравље. Ако успем да превазиђен проблеме са коленима, због свакодневног живота, можда ћу… Покушаћу да се вратим још једном, никад се не зна.“

Било је свега по завршетку – загрљаја, суза, песме.

„Оно што сам вечерас доживео превазишло је сва моја очекивања. Памтићу то целог живота, дао сам све што сам имао и сада могу да одем у миру, имамо цео живот испред себе. Загрљај са мајком на крају меча је један од најлепших тренутака у животу. Нисам то могао да урадим и са оцем, због његове смрти. Надао сам се да ће ме обоје видети да се поново такмичим. Навијачи су ми пружили подршку и то је највећа награда за крај каријере. Срећан сам што сам одиграо још један меч. Није лако“, закључио је Делпо.

Највећи успех у каријери му је освајање УС опена 2009. године, ван терена га знају као вредног и поштеног спортисту, а веома позитивно о њему говорио је увек и српски тенисер Новак Ђоковић.

Del Potro plakao, publika mu pevala – kraj karijere za Argentinca? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.