Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Премијера представе „Милева” 26. маја у СНП-у

Премијера представе „Милева”, у оквиру програмског лука Хероине, биће приказана 26. маја у 20 часова на сцени Јован Ђорђевић у Српском народном позоришту.
Фото: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs

Представом „Милева” биће свечано отворено 67. Стеријино позорје. Најпре ће у 20 часова беседу на отварању одржати Војислав Брајовић, а одмах након тога креће представа на сцени „Јован Ђорђевић” у Српском народном позоришту.

Представа „Милева” ће одговорити на многа питања о великој хероини науке Милеви Марић Ајнштајн.

Представа је настала у организацији Стеријиног позорја, а у сарадњи са Народним позориштем у Сомбору и Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Улазнице за представу у Српском народном позоришту можете резервисати у просторијама Стеријинг позорја (Змај Јовина 22/1).  Цена улазница је 800 динара (партер) и 600 динара (балкон).

Округли сто о представи „Милева” одржаће се 27. маја у 11 часова у горњем фоајеу сцене Пера Добриновић у Српском народном позоришту.

Истог дана, 27. маја, у 12.30 часова, на Камерној сцени Српског народног позоришта публика ће имати прилику да погледа документарни филм „Пројекат Милева – Ни на шта се не гледа благонаклоно у моменту када се спозна” чилеанског колектива Омонимо (Цолецтиво Хомóнимо)који чине три глумице и редитељке, Сесилија Јањез, Мелиса Бранд и Валентина Парада.

Филм се састоји од три поглавља која обрађују три различите теме: Милева Марић, други/е попут ње и колективна потреба да се промени патријархална парадигма.

Улаз је слободан на догађајима „Округли сто о представи Милева” и „Пројекцији документарног филма”.

Predstava „Jugoslavija, Moja dežela“ 27. maja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.