Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад Србија

Премијер Вучевић: Захвалан сам Новосађанима што сам имао прилику да водим Град, политика се не гради на лажном хуманитаризму

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић у ексклузивном интервјуу за „Дневник”, први пут од када је преузео једну од најважнијих функција у земљи говори о свом родном граду Новом Саду и кампањи за локалне изборе и истакао да предаје Града неће бити.
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic
Увек ћу бити посвећен интересима Новог Сада

Вучевић је нагласио да га је Нови Сад обликовао као политичара и као човека. Након 10 година на челу Града, у којем је биран највише пута за функцију градоначелника, чак три пута, и министарске фотеље, време је дошло да понесе титулу премијера.

– Мој однос са Новим Садом је дубоко личан и емотиван, али и професионалан. Био сам на челу града три мандата узастопно, имао сам привилегију да радим на побољшању живота наших суграђана. Изнад свега сам захвалан Новосађанима што сам имао прилику да водим Град пуних десет година. Увек ћу бити посвећен интересима Новог Сада и његових грађана. Као премијер, моћи ћу да унапредим пројекте и иницијативе које ће додатно оснажити наш град, привући инвестиције и створити нова радна места. Трудићу се да Нови Сад буде пример успешног развоја, сарадње и заједништва за целу Србију. Заједно са својим суграђанима, радићу на томе да наш град буде још лепши, просперитетнији и бољи за све генерације које долазе, као и сви други градови наше земље. Као председник Владе у обавези сам да подједнако водим рачуна о сваком метру земље, али ипак највише волим свој град. То је ваљда природно и нормално.

Нови Сад је постао пожељна дестинација за живот
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic/Ilustracija

Навео је да је након пуних десет година вођења Новог Сада, веома поносан на постигнуто, имајући у виду каква нам је била стартна позиција те 2012. након потпуног колапса и пустоши који је остао иза демократа.

-Верујем да сам залагањем и трудом показао колико волим Нови Сад и колико ми је до њега стало. Оног дана када сам одлазио, у градској каси је било скоро две милијарде динара више него када сам био изабран, а успели смо много тога да урадимо и унапредимо. Хоћу да нагласим да сам Градску кућу оставио у добрим рукама. Милан Ђурић са својим тимом ради посвећено и одговорно. Успели смо да повећамо број запослених, довели 29 страних инвеститора, обезбедили смо бесплатан боравак у вртићима за сву децу, имали велика улагања у здравство, повећали издвајања за омладинску политику, културу, окитили се с престижним титулама – Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе. То су најбољи докази да је град жив. Грађани су то препознали, Нови Сад је постао пожељна дестинација за живот и све је то на крају резултирало позитивним природним прираштајем. Радићемо и даље заједничким снагама на побољшању услова живота и подизању стандарда не само у Новом Саду, него у целој нашој земљи.

Ја коме сам помагао, помагао сам од срца

Пред Новосађанима су локални избори, а премијер Србије и председник СНС истакао је да предаје нема, али и да се политичке кампање не граде на хуманитарном раду.

-Сви они заједно, на црту. Ми смемо да изађемо. Ево њих ево нас, па нек буде политичка битка! Сад би опет да краду. А и ови други, ако сте хуманитарац, с тиме се не хвалите. Ако се бавите хуманитарним радом о томе сене прича. То је нешто што се не прича, а не да градите политику томе, на лажном хуманитаризму. Можете да ударате џакове, али не можете да водите град, јер бисте га упропастили. О ниједној теми се нисте изјаснили како бисте водили град. Ви сте добри за град. Замислимо ту катастрофу да сте победили. Шта се сутра дешава? Хоће неко да живи боље, хоће бити веће плате и пензије, коју ћете фабрику да доведете? Никакве ту нема идеје. Мислим да је непристојно да се неко хвали са хуманитарним радом, то треба други људи да кажу, а не да ви себе промовишете да сте херој. Ја коме сам помагао, помагао сам од срца. Не мислим да сам херој, него сам обавезан да помажем. Нас је објединила љубав према Новом Саду и Србији. Ми смо спречили да ви не разарате Нови Сад, а сад сте се опет скупили као лешинари на трулој грани у нади да ћете да победите. Нема предаје 2. јуна, нема повлачења. За разлику од њих ми не мрзимо. Нека буде борба непрестана. Идемо у победу, идемо да бранимо наш град као што се одувек бранио с ове тврђаве- закључио је Вучевић.

Vučević zahvalio Kipru što nije glasao za rezoluciju o Srebrenici

Преузмите андроид апликацију.