Почетна > Србија
Србија

Премијер Сингапура честитао Брнабић приступање Србије Уговору о пријатељству

Премијер Сингапура Ли Сјенлонг честитао је председници Владе Србије Ани Брнабић приступање Србије Уговору о пријатељству и сарадњи Југоисточној Азији и истакао да ће то допринети да две дрзаве појачају сарадњу у областима као што су дигитализација, одрживи развој, паметни градови и безбедност хране, сазнаје Тањуг у Влади Србије.
Фото: Unsplash/Lukas Träger

Брнабић је у новембру прошле године боравила у званичној посети Сингапуру и том приликом се, између осталих, састала са председницом Те земље Халимом Јакоб и министром за националну безбедност Тео Чи Хеном.

Обишла је и један од највећих центара за истраживање и развој Биополис, који обезбеђује простор за активности биомедицинског истраживања и развоја и промовише сарадњу између приватног и јавног сектора, а био је и инспирација за кампус БИО4 у Србији.

Током дводневне посете Сингапуру председница Брнабић је разговарала и са председником „Бостон Дyнамицс” Марком Реибортом, једне од најпознатијих светских компанија за роботику.

На састанку се дискутовало о отварању огранка ове компаније за истраживање и развој у Србији а Реиборт је најавио оснивање Института за вештачку интелигенцију, што омогућава потенцијалну сарадњу са нашим Истраживачко-развојним институтом за вештачку интелигенцију и нашим научницима.

Брнабић је истакла да је ИТ најбрже растући сектор у Србији и подсетила да је Србија у протеклих 10 година много урадили по питању вештачке интелигенције, биотехнологије и блокчејн технологије,

Премијерка је разговарала и са делегацијом компаније „Темасек”, државне компаније из Сингапура, која управља са више од 450 милијарди долара у областима вештачке интелигенције и блокчејн технологија.

Главна тема овог састанка била је вештачка интелигенција.

Danas veoma toplo, najviša temperatura do 38 stepeni, od utorka promena

Преузмите андроид апликацију.