Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Премијер лига жели да уведе „транспарентнији ВАР“

Према писању британских медија, Премијер лига жели да учини ВАР технологију транспарентнијом тако што ће снимати разговор судије на терену са ВАР собом.
Фото: WikimediaCommons/Niko4it

Велике су полемике око тога да ли се ВАР технологија примењује на најбољи начин и да ли она помаже или одмаже фудбалу.

Једна од главних замерки људи из света фудбала на ВАР технологију јесте транспарентност.

Сматра се да би у великој мери помогло разумевању како ВАР технологија функционише и како се имплементира, тако што би гледаоци (бар у телевизијском преносу) могли да чују разговор главног судије са колегама из ВАР собе.

То би могло да се деси у новој сезони Премијер лиге, која је изнела предлог и план да, за почетак, снимци поменутих разговора буду доступни након меча, преноси британски Тајмс.

Прва реакција љубитеља фудбала на друштвеним мрежама је позитивна, али већина сматра да се не би требало чекати на крај меча како би се ти разоговори чули, већ уколико се жели потпуна транспарентност, да би се разговори морали чути уживо.

Према писању Тајмса, извршни директор Премијер лиге Ричард Мастерс изнео је предлог о транспарентнијем ВАР-у и снимању разговора који би се потом емитовали највероватније на Јутјуб каналу енглеског фудбалског првенства и тај план наишао је на велику подршку.

Rastali se Sančez i Inter, Čileanac naciljao novi klub

 

Преузмите андроид апликацију.