Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Премијер лига издала саопштење – Ливерпул оштећен, поништен чист гол (ВИДЕО)

Ливерпул су на гостовању у Лондону против Тотенхема пратили разни пехови, од искључења двојице играча, Куртиса Џонса и Диога Жоте, преко повреде стрелца изједначујућег поготка Кодија Гакпа, до аутогола Жоела Матипа у последњем минуту, којим је Тотенхем и стигао до коначне победе 2:1.

Ипак, највећи пех је поништен регуларан погодак Луиса Дијаза за вођство у 32. минуту, а да ВАР није погрешио вероватно се многе ствари од наведених не би ни догодиле.

Неколико сати после утакмице, Судијска комисија енглеског фудбала признала је грешку, истакавши да су судије на трену поништиле гол због недозвољене позиције, али да је ВАР морао да интервенише и преиначи њихову одлуку.

Судијска комисија ће, наглашено је, спровести детаљну истрагу како би се утврдило због чега није дошло до реакције.

„ПГМОЛ признаје да је дошло до значајне људске грешке током првог полувремена утакмице Тотенхем против Ливерпула. Погодак Луиза Дијаза је поништен због офсајда од стране службене екипе на терену. Гол је требало да буде додељен ВАР интервенцијом, међутим, ње није било. ПГМОЛ ће спровести детаљну истрагу да утврди под којим околностима је дошло до грешке“, наводи се у саопштењу Судијске комисије.

Главни судија у ВАР соби био је Дарен Ингланд, а на терену Сајмон Хупер.

Meč Ajaksa i RKC-a prekinut teškom povredom – golman reanimiran na terenu, pa prebačen u bolnicu

Преузмите андроид апликацију.