Почетна > Индекс
Актуелно Индекс Нови Сад

Објављен предлог листа кандидата за доделу студентских кредита и стипендија

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је прелиминарне листе кандидата за доделу студентских кредита и стипендија за школску 2022/2023. годину.
стипендија
Фото: Градске инфо

Право да се пријаве на конкурс за доделу студентских стипендија и кредита, у складу са законом, имали су студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе.

Износ студентског кредита и стипендије је повећан и уместо досадашњих 8.400 динара, студенти ће месечно  добијати 13.000 динара.

Из министарства су навели да је ова новчана подршка само додатни подстицај за даље образовање и један од показатеља колико Србија улаже у школовање младих.

Рок за жалбе и приговоре је до 17. децембра 2022. године.

Жалбе и приговори се подносе Министарству просвете, науке и технолошког развоја на Обрасцу за приговоре, преко високошколске установе на којој студент студира.

Прелиминарне листе кандидата за доделу студентских стипендија и кредита за школску 2022/2023. годину, као и све остале информације можете погледати овде.

Студенту се исплаћује студентска стипендија и кредит у 10 једнаких месечних рата, а исплаћују се преко студентског текућег рачуна отвореног код овлашћене банке (UniCredit Bank Srbija a.d.).

Pitali smo studente: Zašto ste upisali Tehnološki fakultet? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.