Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Преко 10.000 посетилаца на „Новосадским данима пива“

Кроз капије Новосадског сајма 4. и 5. новембра прошло је више од 10.000 људи како би посетили прву новосадску манифестацију која слави пиво, оне који га праве, али и оне који га пију.
Фото: Нинамедиа

Нови Сад има много врхунских манифестација, али као и многи европски градови, Нови Сад као Европска престоница културе заслужује да добије манифестацију која је посвећена искључиво пиву, доброј храни и добром друштву које се уз пиво подразумевају.

Манифестацију „Новосадски дани пива“ организовала је компанија „Нинамедиа“ у сарадњи са Новосадским сајмом, а уз велику подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. У петак, 4. новембра манифестацију је свечано је отворио градоначелник Милан Ђурић који је нагласио да се гастрономија, пиће, манифестације и догађаји налазе у врху листе мотива за долазак туриста у Нови Сад, а да нам управо то на једном месту окупљају први „Новосадски дани пива“.

Рок и панк сцена увек су налазили пут до новосадске публике, а ова манифестација наставила је ту традицију квалитетног провода – али је додала пиво.
Фото: Нинамедиа

Први дан 4. новембра, публика је имала прилику да слуша феноменалног Нено Белана уз чију музику је сваки дан сунчан и његов Фуименс Бенд, а након њих је Психомодо Поп, показао зашто је готово свака њихова песма виралан регионални хит. Дан после на бину су легенде ЈУ рока које ове године обележавају 45 година постојања, Дивље Јагоде. Мало ко зна, да је први концерт на којем се стајало одржао управо под куполом Новосадског сајма, такође пре 45 година, бенд Атомско склониште који је синоћ поновио тај спектакл.

Фото: Нинамедиа

На манифестацији је било преко 20 крафт пивара, а један од главних циљева ове манифестације је управо да их подржи, пружи им простор да се представе и утаба им пут до верних купаца. Поред њих, били су присутни и представници комерцијалних пивара као што су Апатинска пивара, Карлсберг и Хајнекен.

Манифестација Новосадски дани пива помаже развој привреде, промовише културу, атрактивна је туристима, али је и друштвено одговорна – са нама је била Агенција за безбедност саобраћаја и њихов симулатор “пијане вожње” у којем су сви заинтересовани могли да увиде опасност вожње у алкохолисаном стању.

Фото: Нинамедиа

Велику пажњу привукла су такмичења која су се одржала на бини, у брзом испијању пива и у држању кригли у којима су се у ова два дана за вредне награде борили скоро 50 најсмелијих посетилаца.

Под куполом Новосадског сајма, 4. и 5. новембра посетиоце је дочекало све оно најбоље што наш град може да понуди и до следеће године – сви на пиво, пиво за све!

„Čvarak fest“ 13. put u Kaću

Преузмите андроид апликацију.