Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Прекинут меч у Бордоу, Мец на корак од повратка у француску елиту

Одлука о томе ко ће се уз фудбалере Авра вратити у француску елиту пашће накнадно пошто је меч Бордо – Родез прекинут због напада на фудбалера гостију, па ће Мец морати да сачека административну одлуку о прекинутој утакмици.
Фото: Unsplash/Nathan Rogers

Родез, који само победом у Бордоу може да избегне испадање у трећу лигу, повео је голом Лукаса Буадеса у 22. минуту. Док је Буадес са саиграчима славио гол, један навијач Бордоа му је пришао и одгурнуо га, а после дужег већања са делегатом, главни судија меча је одлучио да прекине утакмицу. Одлука о утакмици биће донета у понедељак, да ли ће се наставити од тренутка прекида или ће бити регистрована службено, победом гостију.

Мец је победио Бастију 3:2 и сад има 72 бода, три више од Бордоа, али и за пет голова бољу гол разлику и више постигнутих голова, па је практично већ обезбедио повратак у елиту.

Бордо би, уколико се настави прекинуту меч против Родеза, морао да постигне шест голова за мање од 70 минута, а да при томе не прими ниједан, да би се вратио у француску елиту.

Уколико утакмица у Бордоу буде регистрована службеним резултатом као победа гостију, Родез ће опстати у другој лиги, а Мец ће се вратиту у друштво најбољих.

Nadal operisan u Barseloni

 

Преузмите андроид апликацију.