Почетна > Србија
Србија

Предузеће Застава оружје прославило 168. годишњицу

Застава оружје прославило је 168. годишњицу најстаријег предузећа у групацији одбрамбене индустрије Србије.
Фото: PrtSc/YouTube/Армата _555

Предузеће је јуче обележило своју славу Света Петка, а положен је и венац испред бисте ђенерала Радомира Путника.

Генерални директор Младен Петковић истакао је да је „Застава оружје“ упорним радом успела да оствари добре резултате, прошири пословање, одржи квалитет производа и превазиђе бројне изазове са којима смо се суочавали, саопштило је то предузеће.

„Застава оружје данас ради пуним капацитетом и сваког дана све више улаже у унапређење производње и бриге о радницима. У последње три године, активним трудом успели смо да ревитализујемо фабрику, фокусирани на напредак и задате циљеве“, рекао је Петковић.

Према његовим речима, захваљујући изузетном пожртвовању запослених и менаџмента фабрике, али и уз помоћ државних органа са којима имају изузетну сарадњу, добро су радили и у отежаним условима услед епидемије корона вируса.

„Реализација плана у 2020. години у односу на 2019. била је већа за 6,63 одсто, док је у 2021. у односу на 2020. годину већа за 28 одсто, што је јасан показатељ континуираног раста. У току ове године успели смо да потпишемо уговоре у вредности од 250 милиона долара, што је изузетно значајно за раст и развој не само Застава оружја већ и целе српске привреде“, објаснио је он.

Како је истакао, производња у „Застава оружју“ заснована је на домаћој памети.

„У овој години смо запослили 31 младог радника, од чега је 16 инжењера“, подвукао је генерални директор.

Он је објаснио да је снабдевање Војске Србије пешадијским наоружањем приоритет, а поред тога производе пласирају на пет континената.

„Застава оружје има дугорочне уговоре који гарантују одрживост производње, сигурност радних места и примања запослених. Ове године потписали смо највећи уговор до сада, а можда и један од највећих у целој наменској индустрији, у вредности од 234 милиона долара“, истакао је Петковић.

Он је објаснио да је у питању дугорочни аранжман којим је обезбеђен сигуран посао у наредних шест година, кад је реч о производњи и пласману цивилног асортимана за америчко тржиште.

Директор је истакао да су од почетка пандемије у фабрици примењене све прописане заштитне мере у циљу спречавања ширења вируса и организована је вакцинација на коју се одазвао велики број радника.

„Пред нама је дуг пут и велики планови. У претходном периоду имали смо помоћ свих друштвених структура, локалних и републичких органа, а пре свега председника Александра Вучића који је захваљујући одговорној политици коју води и добрим односима са великим светским силама, успео да отвори врата Србији да послујемо још боље. Верујем да ћемо заједничким ангажовањем успети да одолимо свим изазовима и да у наредном периоду бележимо још боље резултате“, закључио је он и честитао Дан фабрике.

Indija testirala raketu dometa od 5.000 kilometara

 

Преузмите андроид апликацију.