Почетна > Индекс
Актуелно Индекс Нови Сад

Представник Центра изврсности за кинеске студије „NUST“ у посети Универзитету

Проф. др Замир Ахмед Аван, синолог и представник Центра изврсности за кинеске студије Националног универзитета природних наука и технологије (National University of Sciences and Technology – NUST), са седиштем у Исламабаду, Пакистан, посетио је Универзитет у Новом Саду.
центра
Фото: Градске инфо

Посета је организована у оквиру вишедневног боравка професора Авана у Републици Србији поводом његовог учешћа на Другом Think Tank у организацији Института за појас и пут у Београду који је је одржан у Београду, а на којем је професор Аван био један од излагача.

Професора Авана, који је такође и оснивач пакистанског Think Tank-а под називом „Global Silk Route Research Alliance“, примио је у просторијама зграде Ректората Универзитета у Новом Саду ректор проф. др Дејан Мадић.
Фото: PrtSc/Универзитет у Новом Саду

Састанку су такође присуствовали проф. др Бојан Лалић, директор Института за појас и пут у Београду, Ана Шоти, шеф Канцеларије за науку и пројекте и Филип Маринковић из Канцеларије за међународну сарадњу Универзитета.

Састанак је био прилика да се представници Универзитета у Новом Саду детаљније упознају са високошколским институцијама у Пакистану, а разговарано је и о могућностима за различите видове сарадње.

Stipendije „best of south-east“ za studente ekonomije i prava

Преузмите андроид апликацију.