Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Представници Новог Сада у посети Дортмунду поводом 40 година од братимљења два града

Делегација Града Новог Сада на челу са замеником градоначелника Миланом Ђурићем у посети је Дортмунду где ће током фестивала “Дортбунт“ бити на пригодан начин обележено и 40 година од братимљења два града.
Фото: Град Нови Сад

Данас је уприличена шетња званичника, између осталог и до Трга Новог Сада у Дортмунду, где је наступило КУД “Србија“ из Дортмунда, а присутнима се обратио заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић.

„Хвала што сте за све наше сународнике који овде живе учинили најлепшу ствар и назвали овај предиван трг именом Новог Сада, јер ово је постало место на којем се увек сете својих корена, свог народа, и своје мисије, да не дозволе да падне у заборав његова историја и традиција. Због изванредних односа и бројних корисних заједничких пројеката, у жељи да се још чвршће повеже са својим побратимом, Нови Сад је желео да узврати тако леп гест, па ће и један трг у Новом Саду, у непосредној близини центра града, са погледом на прелепу Петроварадинску тврђаву, понети име Трг Дортмунда“, истакао је Милан Ђурић и позвао градоначелника Томаса Вестфала и побратиме да у последњој недељи јуна посете Нови Сад, где ће, у оквиру “Бетовен маратона“, који представља јединствен догађај класичне музике, наступити Дортмундска Филхармонија.

Он је изразио наду да ће до тада бити завршена законска процедура у вези са именовањем Трга Дортмунда у Новом Саду, те да ће га тада, два градоначелника заједнички отворити.
Фото: Град Нови Сад

Након посете Тргу Новог Сада, уприличена је посета Културном центру Дортмунда где су се представници градова пријатеља Дортмунда уписали у “Златну књигу“.

„Задовољство ми је што сам се данас у име Новог Сада уписао у “Златну књигу“ и оставио мали траг, који симболично представља још један корак ка учвршћивању наших побратимских веза. Наше пријатељство је нераскидиво, спремни смо и вољни да наставимо да градимо и продубљујемо наше већ традиционално добре односе“, закључио је Милан Ђурић.


Dortmund usred Novog Sada?

Преузмите андроид апликацију.