Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нова туристичка атракција Новог Сада – Алмашки крај као Монмартр (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Покрајинске владе Игор Мировић презентовали су данас у КС Свилара пројекат уређења Алмашког краја у Новом Саду.
Фото: Градске инфо
У оквиру пројекта урбанистичко-архитектонског уређења Алмашког краја биће реконструисане следеће улице:

Алмашка, Александра Тишме, Барањска, Даничићева, Ђорђа Јовановића, Ђорђа Рајковића, Хаџић Стевића, Коче Коларова, Косте Хаџи Млађег, Лађарска, Лончарска,  Марка Нешића, Матице српске, Милана Ракића, Милоша Обилића, Милована Видаковића, Николе Пашића, Пећка, Петра Кочића, Саве Вуковића, Скерлићева, Стеријина, Светосавска, Текелијина, Темеринска, Трг Марије Трандафил, Земљане ћуприје и Златне греде.

Прва фаза радова обухватиће Улицу Златне греде, Скерлићеву, трг на сустицању Златне греде и Скерлићеве, Милована Видаковића, део Улице Ђорђа Јовановића од Косовске до Саве Вуковића, део Улице Саве Вуковића од Ђорђа Јовановића до Лађарске.

Радови обухватају комплетну замену инфраструктуре и коловозне конструкције, уређење партерних површина, саобраћаја и саобраћајне сигнализације, јавног осветљења, хортикултурног уређења, урбаног мобилијара и опремања, туристичку сигнализацију и визуелни идентитет.

Градоначелник Милан Ђурић изјавио је да је овај пројекат на понос не само Новог Сада него и читаве Србије и ново место за обилазак и промоцију града.
Фото: Градске инфо

Ђурић је нагласио да је ово захтеван посао, који се ради уз договор и сарадњу институција, са Епархијом бачком и Матицом српском, јер се њихова два важна објекта налазе у Алмашком крају, али и са Удружењем „Алмашани“.

„Покрајинска влада и Град Нови Сад удружили су се и изабрали најбоље људе које имамо да припреме пројекат којим ће Нови Сад повратити своју душу“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић и истакао да су обезбеђене две милијарде и триста милиона динара за радове који ће се изводити у наредних шест година према заједничком плану.

Фото: Покрајинска влада

Budžet grada nikada veći: Šta nas očekuje u 2023. godini?

Преузмите андроид апликацију.