Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Представљање књиге „Ој, Салајко, ни ти ниси мала“ 15. априла у Ковиљу

У петак, 15. априла, огранак Градске библиотеке у Новом Саду, „Лаза Костић”, у Ковиљу, организује представљање књиге аутора Бранисава Павлице Буње, под називом „Ој, Салајко, ни ти ниси мала”.
Фото: PrtSc/Facebook.com/GradskaBibliotekaNoviSad

Програм почиње у 18.30, у просторијама Културног центра у Ковиљу, улица Лазе Костића 113.
О књизи ће говорити: рецензент Добривоје Антонић, сликар Гига Ђурагић Диле, Милорад Лошић и Драган Којић.
У музичком делу програма учествоваће тамбураши из „Центра тамбурашке културе” под вођством Зорана Бугарског Брице.

Аутор нам у књизи приповеда о свом животу: детињству, младости, школовању, љубави, спорту, оснивању породице и свему ономе што прати живот једног човека.

У свом приповедању често се враћа Салајки као месту на коме је одрастао и са кога је кренуо у живот, што је и пресудило приликом избора наслова књиге.

Вредност овог дела није само у опису конкретних догађаја из живота аутора који су у књизи описани, већ има много шири значај; њена посебна вредност је у томе што веома уверљиво осликава једно време – од половине прошлог века до данас.

Читајући о догађајима из живота аутора, читалац упознаје културу, начин живота, историју и систем вредности прошлог, али истовремено и садашњег српског друштва.
Свестраност, као једна од доминантних ауторових особина, омогућила му је да један период историје прикаже из различитих углова, објективно, искрено и непристрасно.

Srpska pesma u Arhivu Vojvodine: U slavu srpsko-italijanskog prijateljstva

Преузмите андроид апликацију.