Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Представа за децу „Како се гради карактер?“ у Позоришту младих

У суботу 18. марта од 11 часова у Позоришту младих играће се представа за децу „Како се гради карактер?“.
Фото: PrtSc/pozoristemladih.co.rs

Значај пројекта огледа се у стварању и анимирању млађе позоришне публике и формирању и неговању културних навика код најмлађег узраста. Такође, форма театар објеката, подврста луткарства, развија машту и креативност јер демонстрира како деца могу да се играју оживљавањем свакодневних предмета.

Представа говори о развитку личности, важности суочавања са сопственим страховима и дидактички приказује начине превазилажења препрека и тиме осанужује децу и пружа им практичне алате за свакоднене изазове у животу.

Како карактер не би био кула од карата, него чврст као Ајфелова кула, девојчица Ана креће у поход да изгради свој карактер.

Представа „Како се гради карактер” награђена је Наградом Павле Јанковић Шоле за најбољу савремену монодраму за децу од стране Змајевих дечјих игара и РТВ-а и Глумачком наградом на 30. фестивалу монодраме за децу, од стране Змајевих дечјих игара.

Пројекат је део националног конкурса за уметнике и уметнице „Уметници. Сад!“, који у оквиру Калеидоскопа културе расписује Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Autorsko vođene kroz izložbu „Boško Petrović – skice za velika dela“ u četvrtak u Muzeju Vojvodine

 

Преузмите андроид апликацију.