Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Представа „Ударна вест“ у Новом Саду

Представу „Ударна вест“, ауторски пројекат Миње Богавац и Марка Грубића, погледајте 19. септембра у 21.30 часова, на главној бини у Београдкој улици, у Подграђу Петроварадинске тврђаве, у оквиру књижевног фестивала Подграђе Booktown.
Фото: НС ЕПК 2022

Представа „Ударна вест“ бави се феноменологијом медија масовних комуникација у савременом друштву, с посебним фокусом на однос медија и страха, односно на медијски генерисану параноју и неурозу човека данас.

Полазећи од питања зашто су ударне вести увек лоше, представа се развија у динамичну, трагикомичну инсценацију студије о природи савремених медија и њиховом утицају на психу појединца, као и на друштвене обрасце понашања. На лично и колективно. Интимно и масовно. Анализирати медије, значи анализирати савремено друштво и начине на које га спознајемо.

Тако представа указује на кључне феномене живота у медијатизованом свету, што је пут ка „новој писмености“, односно вештинама препознавања дезинформација и медијских манипулација, кроз неговање већег степена медијске културе.

Циљ ове представе је, дакле – продукција знања из области медијске писмености, што може бити превентива распрострањеној анксиозности и поремећајима пажње.

У представи играју Мина Николић и Ђорђе Живадиновић Гргур.

„Ударна вест“ је дебитантска продукција новосадске куће „Trinidad d.o.o.„, у копродукцији са Културним центром Град из Београда.

Изложба “Дунавске игре престола – пад и уздизање варвара” у Музеју Војводине

 

Преузмите андроид апликацију.