Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Представа „Ко је убио Џенис Џоплин?“ 3. октобра у СНП-у

У понедељак, 3. октобра, у 19:30 на сцени ,,Пера Добриновић“ Српског народног позоришта биће изведено награђивано драмско дело Тијане Грумић „Ко је убио Џенис Џоплин?“, у режији Соње Петровић, о рок звезди која је својом бескомпромисном аутентичношћу изменила пут наредним генерацијама жена.
Фото: Ко је убио Џенис Џоплин/В. Величковић

Реч је о представи која је настала у копродукцији Српског народног позоришта (СНП) и Омладинске престонице Европе (ОПЕНС).

Представа „Ко је убио Џенис Џоплин?“ је прожета интригама које публику воде назад у седамдесете године прошлог века, у једну хотелску собу у којој је са само 27 година умрла Џенис Џоплин.Кроз њену животну причу представа повлачи паралелу са положајем жена у друштву данас, 52 године након смрти главне јунакиње.

Извођење представе „Ко је убио Џенис Џоплин?“ уједно је и подсећање на пројекат EXIT Театар, у оквиру којег су у првим годинама део фестивала биле и представе. Циљ је да програм EXIT фестивала у будућности буде проширен и овом граном уметности.

У представи „Ко је убио Џенис Џоплин?“ учествују: Бојана Милановић, Соња Исаиловић, Стефан Вукић, Димитрије Аранђеловић, Вукашин Ранђеловић, Петар Бањац, Филип Грубач и Игор Сакач.Ауторски тим чинережисерка Соња Петровић, ауторка Тијана Грумић, драматург Николина Ђукановић, сценограф Жељко Пишкорић, костимографкиња Сенка Раносављевић, кореографкиња Мира Беба Добринковић и дизајнер светла Тихомир Бороја.

Представа је до сада освојила бројна признања, од којих су најзначајније„Корак у храброст“ на Театар фесту у Бањалуци, као и Награда публике 65. Стеријиног позорја за најбољу представу.

Улазнице су доступне преко Gigs Tix продајне мреже и online, по цени од 1.000 динара.

Predstava „Palčica“ sutra u Pozorištu mladih

 

Преузмите андроид апликацију.