Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Представа „Блади Мун“ у СНП-у

Представа „Блади Мун“ одиграће се сутра, 25. маја са почетком у 19.30 часова на сцени Пера Добриновић у Српском народном позоришту.
Фото: Црногорско народно позориште

Они су на вечери. Они су брачни партнери, они су пријатељи, они су љубавници. Они су на пространој тераси покрај мора, запљуснути звуком ниских таласа и налетима сланог зрака.

Чекају помрачење Месеца који је најављен као прилично спектакуларан призор.

Те вечери наступа такозвани блади мун, црвени месец, моћнији од било ког другог Месеца.

Помрачења су време често брзих промена. Помрачења отпуштају потребу у вјеровање да постоји један приступ, један угао, једна филозофија, један прави излаз.

Помрачење је простор снажне интуиције, кад енергија постане крајње непредвидива, а ликови морају да подигну сидра и запуте се према отвореној води и ослободе старог пртљага.

Крајеви у животима тих људи су лабави, но каткад очајнички покушавају да пронађу начин да их привежу за нова поглавља. Рад на овој представи се поставио као сатни механизам, као организам непрестаних промјена, који се ротирају, изврћу, али никад не стају.

Ритам пулсира досљедно, отвара врата великих одлука, мијења перспесктиве, окреће судбине.

Иза свега, редитељка Ана Ђорђевић је успела да недефинисану мјешавину људских судбина и космичких утицаја доведе у равнотежу, да један полифони механизам исконтруише у нит, у њежну слику из које све израсте, у којој све и нестане.


„Gradske info“ i Pozorište mladih vam poklanjaju dve karte!

Преузмите андроид апликацију.