Почетна > Србија
Србија

Председник Вучић уручио официрске сабље са посветом најбољим кадетима

Испред Дома Народне скупштине Републике Србије почела је церемонија током које ће у прве официрске чинове бити промовисано 175 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Свечаности је присуствовао председник Србије Александар Вучић коме је начелник Војне академије Срђан Благојевић предао рапорт испред постројених ешалона Војне академије.

Свечаности су присуствовали министри у Влади Србије, министар одбране Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министарка правде Маја Поповић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић као и начелник генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, а такође и препадници цркава и верских заједница.

Након читања Указа председника Србије о произвођењу кадета у чин потпоручника, Вучић је најуспешнијима уручио официрске сабље са посветом, и то Ђорђу Пешићу, Виктору Теодосићу, Милици Маринковић и Дијани Ђокић.

Након промоције почео је марш ешалона Војске Србије.

Војну академију завршава 148 кадета и кадеткиња 143. и 144. класе Војне академије, међу којима је 10 кадета из Оружаних снага Босне и Херцеговине и два кадета из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Медицински факултет ВМА завршава 27 младића и девојака из 9. класе Медицинског факултета ВМА.

Програм свечаности увеличаће и налети ваздухоплова Војске Србије, као и наступи Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Репрезентативног оркестра Гарде.

Вучић: Пензионерима 20.000 једнократне помоћи између 25. новембра и 5. децембра

Преузмите андроид апликацију.