Почетна > Србија
Србија

Председник Вучић у радној посети Катару

Председник Србије Александар Вучић отпутовао је у радну посету Дохи, што ће бити његова прва посета Катару.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Председник Вучић прихватио је позив емира државе Катар, Његовог Височанства шеика Тамим бин Хамада Ал-Танија, да учествује на 5. конференцији Уједињених нација на нивоу држава и влада, која ће се одржати од 05. до 09. марта у Дохи.

Током посете, Вучић ће имати и билатерални састанак са шеиком Тамим бин Хамад Ал -Танијем, што ће бити њиихов први сусрет. Главне теме састанка биће унапређење билатералне сарадње две земље, економија, трговина, инвестиције.

Односи Србије и Катара су пријатељски, а дипломатски односи између две земље успостављени су 1989. године. Дипломатска представништва су на нивоу амбасадора, а на снази је и низ билатералних споразума који јачају постојеће партнерство.

У октобру 2021. године, држава Катар учествовала је на свечаном отварању Самита покрета несврстаних у Београду, којим је обележена 60-годишњица прве конференције овог покрета.

Током епидемиолошке кризе, емир Катара је упутио авион са медицинском помоћи Србији, као израз пријатељства које повезује две земље и добрих билатералних односа и сарадње.

Brnabić: Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese

Преузмите андроид апликацију.