Почетна > Србија
Србија

Председник Србије упутио саучешће поводом смрти Милована Витезовића

Председник Александар Вучић упутио је данас саучешће породици и поштоваоцима поводом смрти књижевника Милована Витезовића.
Фото: Танјуг/Димитрије Николић

„Са великом тугом сам примио вест о смрти Милована Витезовића, једног од оних великих људи нашег рода који су обележили интелектуалну и уметничку сцену Србије“, навео је Вучић у саучешћу.

Истакао је да је Витезовићев живот био попут његових дела у којима је на јединствен начин градио комплексне ликове као парадигме друштва у којима је свако могао да се огледа и пронађе.

Додао је да смо у његовим романима, песмама, афоризмима, драмама, доживљавали суштинске сусрете са истинским карактером нашег народа и колективног духа, али и са индивидуалним недоумицама, жељама, предрасудама и страховима.

„Писац, драматург, афористичар оштрог пера и бритког ума, приповедач и критичар, храбар и поносан, али у исто време ненаметљив и скроман, човек којем је презиме пристајало уз поносни и несаломиви литерарни дух, забрањиван и слављен, Витезовић је увек био препознатљив не само по богатству тема и садржаја, већ и по посебној нијанси ироније, тако својственој нашем духу и друштвеним и историјским приликама“, навео је председник Србије.

Нагласио је да ће Милован Витезовић остати један од оних славних и скромних људи чија ће реч остати заувек као једна од водиља младим нараштајима, који ће се сврстати у редове његове читалачке публике уз бројне генерације у нашој земљи и свету, које су се уз његова дела образовале и уздизале.

„Изражавам дубоко саучешће његовој породици, пријатељима и поштоваоцима. Нека почива у миру“, наводи се у саучешћу председника Вучића.

Pastor: Stvaramo potpuno drugačiju perspektivu za region

Преузмите андроид апликацију.