Почетна > Бизнис
Бизнис

Председник хеџ фонда плаћа 1 милијарде долара супрузи која га је оставила због жене

Председник инвестиционог хеџ фонда „Титан“ Израел Енгландер мораће да плати милијарду долара бившој супрузи Керил која га је напустила после 40 година брака због жене.
Фото: WikimediaCommons/Ajay Suresh

Према писању портала Пејџ сикс развод који је скандализовао јавност на тај начин се мирно окончао.

Енгландер, један од најбогатијих људи на свету, пристао је да плати бившој супрузи Керил више од милијарду долара, а нагодба о разводу уследила је након што је Керил (69) поднела запањујућу грађанску тужбу у којој се наводи да је 74-годишњи суоснивач Миленијум менаџмента, чије се богатство процењује на 11,3 милијарде, побеснео када се заљубила у галеристкињу Доминик Леви (55).

Због тога је Енгландер, наведено је у тој тужби, „терорисао“ тако што је натерао да потпише постбрачни уговор 2020. године, а претио је и Доминик да ће јој уништити посао, све у намери да му се супруга врати, пише портал.

У тужби се такође наводи да је власник тог фонда спровео и „вишегодишњу кампању принуде“ против две жене које су у вези од 2016. године, пратећи их и фотографишући, хакујући им мејлове и телефоне, а уцењивао ју је и пред децом, због чега је она, наводи се, слабо јела и спавала.

Керилин адвокат је потврдио да је његова клијенткиња сретна што се развод завршио приватно и пријатељски.

Бивши пар, који се венчао 1975. године, има троје одрасле деце, а за сада није познато како ће се огромна непокретна имовина поделити.

Konferencija „Kako pametno investirati“ danas u Privrednoj komori Srbije

Преузмите андроид апликацију.