Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Председник Фудбалског савеза Француске поднео оставку

Дугогодишњи председник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел Ле Грае повукао се са те функције.
Фото: Танјуг/AP Photo/Michel Euler

Дугогодишњи председник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел Ле Грае повукао се данас са те функције и на том месту ће га заменити досадашњи потпредседник Филип Дијало, одлучено је на ванредној седници Извршног одбора.

„Ноел ле Грае, у договору са Извршним комитетом, одлучио је да се повуче са дужности председника до коначног закључка ревизије коју је покренуло Министарство спорта и до њене анализе од стране Извршног комитета Савеза“, наводи се у саопштењу за штампу Фудбалског савеза Француске.

Ле Грае је био уздрман недавним контроверзним изјавама о Зинедину Зидану који се помињао као могући наследник Дидијеа Дешана на клупи вицешампиона света.

Његова позиција је, такође, била ослабљена и сведочењима о наводном сексистичком понашању због чега Министарство спорта покренуло ревизију. Лист Фигаро пише да би ревизија требало да се заврши крајем јануара.

Поред њега, смењена је и досадашња генерална директорка Флоранс Ардуен.

Члановима Извршног одбора ФФФ-а није се допала одлука о продужетку уговора Дешану до 2026. године, а да о томе нису били претходно обавештени.

Ипак, они су данас једногласно потврдили продужетак сарадње са њим.

Ле Грае (81) је председавање ФФФ преузео 2011. и његов мандат је требало да истекне крајем 2024. године.

Stiven Džerard kandidat za novog selektora Poljske

Преузмите андроид апликацију.