Почетна > Свет
Свет

Председница Словеније заступала је и Меланију Трамп

Председница Словеније правница Наташа Пирц Мусар била је у два мандата повереник за информације у Словенији, а током своје каријере као правника заступала је и Меланију Трамп.
Фото: Танјуг/AP/Darko Bandic

У другом кругу председничких избора у Словенији Наташа Пирц Мусар победила је противкандидата Анжеа Логара и тако постала прва жена председник Словеније.

По струци је правник – дипломирала је на Правном факултету у Љубљани 1992. године, а 23 године касније докторирала је на Правном факултету у Бечу. Словеначки повереник за информације била је у два мандата. Од 2014. бавила се адвокатуром.

Најславнији клијент била јој је Меланија Трамп, тада прва дама САД.

Наиме, 2016. године Меланија Трамп је тужила један словеначки магазин који је сугерисао да је радила као ескорт дама током своје међународне манекенске каријере. На крају се дошло до вансудског поравнања.

Словеначка председница је за АП рекла да јој је Меланија Трамп честитала на победи.

„Била сам њен заступник у тренутку када су словеначким медијима кружиле гадне гласине, а затим су се прошириле буквално на целу планету“, наводи Пирц Мусар.

Ни сама не зна како ју је прва дама САД пронашла. „Тада ме је контактирала, не знам како ме је изабрала, Вероватно су њени људи претраживали и пронашли ме јер сам се већи део своје професионалне каријере бавила законом у медијима. Вероватно је избор био очигледан“, рекла је Наташа Пирц Мусар.

Сувласник је три компаније – Адвокатске канцеларије Пирц Мусар & Лемут Стрле, Инфо куће и Руске даче, а укупна књиговодствена вредност акција износи 212.000 евра.

Evropska komisija: Potrebne konkretne mere za smanjenje sive ekonomije u Crnoj Gori

Преузмите андроид апликацију.