Почетна > Србија
Србија

Председница Словеније у посети Србији и Северној Македонији

Председница Словеније Наташа Пирц Мусар допутоваће у среду, 14. јуна, у дводневну радну посету Србији, током које ће се, како је најављено у Љубљани, састати са председником Србије Александром Вучићем.
Фото: Wikimedia Commons/ Srečanje predsednika vlade Roberta Goloba z novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar

Канцеларија словеначке председнице најавила је да је посета Србије наставак билатералних састанака на највишем политичком нивоу, као и да је посвећена разматрању развоја билатералних односа, пренела је словеначка агенција СТА.

Пирц Мусар и српски званичници разговараће, такође, о мултилатералној сарадњи, развоју односа Европске уније и Србије, ситуацији на Западном Балкану и актуелним регионалним и глобалним питањима.

Пирц Мусар долази у Београд на позив председника Србије Александра Вучића.

Она ће бити почасни гост пријема у словеначкој амбасади у Београду поводом Дана државности Словеније.

Пре Србије, председница Словеније боравиће у уторак и среду у посети Северној Македонији.

Главне теме током њених посета Београду и Скопљу биће билатерални односи, ситуација на Западном Балкану и евроинтеграције региона.

Srpski kralj Milan Obrenović je otac Vinstona Čerčila? Da li je ovo saznanje uticalo na Čerčilovu odluku u Drugom svetskom ratu?

Преузмите андроид апликацију.