Чај од маслачка се прави од корена, листова или цвећа маслачка, које често називамо коровом који расте у нашој трави, али је невероватно колико доброг има.
Маслачак је пун здравих састојака. Влакна, минерали и витамини. Одличан извор витамина А, Ц и К.“ каже да чај од маслачка има користи за све, од здравља јетре до варења.
Може помоћи у смањењу надимања, може помоћи здрављу јетре, ублажити проблеме са варењем, деловати као замена за кафу и може спречити инфекције уринарног тракта.
Напомена:
Чај од маслачка служи и као лаксатив и диуретик, па имајте то на уму. Почните са једном шољицом чаја дневно, а ако желите, можете постепено повећавати количину. Чај од маслачка може да ступи у интеракцију са одређеним лековима, укључујући антибиотике, литијум, лекове за дијабетес, антикоагулансе и све друге лекове који разграђују јетру.
Такође може изазвати алергијску реакцију. Препоручује се да се консултујете са својим лекаром пре него што почнете да пијете чај од маслачка.
Прављење чаја
Чај од маслачка се може направити од сировог или прженог маслачка. Ако сте икада пробали листове маслачка, знате да је горак, тако да зграбите шаку из свог дворишта и покушате да направите чај вероватно неће имати најбољи укус. Уместо тога, користите поуздане мешавине чаја од маслачка. Сирови чај од маслачка има деликатан, сладак укус. Међутим, печени корен маслачка је робуснији са смелијим укусима дима, што га чини одличном заменом за кафу.
Нема кофеина, који може бити одличан за неке, а не за друге. Укус печеног чаја од маслачка веома је сличан укусу кафе.
У ствари мирише на кафу, боја је слична кафи, дубоког горког, богатог укуса. Има све оно што многи често жуде за кафом.
Преузмите андроид апликацију.