Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Предавање „Музејски експонати као сведоци миграција“

У недељу, 15. маја у 19 сати, у Музеју Војводине биће организовано предавање вишег кустоса и археолога, мр Тијане Станковић Пештерац под називом „Музејски експонати као сведоци миграција“.
Фото: Градске инфо

Обилазак сталних поставки у музејима може представљати и својеврсно путовање кроз историју сеоба од праисторије до модерних времена.

Бројни експонати на индиректан начин показују кретања људи у различитим контекстима, од кретања у потрази за бољим условима живота, преко оних узрокованих економским, социјалним, политичким и сличним разлозима, ка препознавању културних промена на које су се оваква миграторна кретања одразила.

Они сведоче о сложености феномена миграције и архетипског елемента који се у њему налази, јављајући се и код раних хоминида, који су се померали са континента на континент, прелазећи огромне раздаљине…

Ауторка изложбе „Тамо где сеоба завршава – Од римске Паноније до данашње Војводине“ ће кроз артефакте које у својој сталној поставци баштини Музеј Војводине, повести присутне госте на узбудљиво имагинарно путовање кроз време и различите географске пределе.


Promocija zbirke poezije „Sjaj purpurnog jutra“ 16. maja u DOC-u

Преузмите андроид апликацију.